A szekták a sztárokat sem kímélték

sztár 2

Vannak sztárok, akik személyes tapasztalattal rendelkeznek a különböző szektákkal kapcsolatban: egyesek gyerekkorukban nevelkedtek furcsa közösségekben, mások felnőttként léptek be egy-egy gyülekezetbe. Michelle Pfeiffer, Winona Ryder a szerencsésebbek közé tartoznak, mert még időben ki tudtak lépni a szekta bűvköréből.  

Winona Ryder családja egy Rainbow nevű kaliforniai szektának volt a tagja, hét másik családdal éltek együtt egy farmon, spártai körülmények között. Nem volt áram, és a televíziót sem engedélyezték. Winona állítása szerint így kapott rá az olvasásra, ami a színészetig vezette őt.  A szervezet tagjai egyébként nomádok, nudisták és hippik voltak.

Glenn Close édesapja a Moral Re-Armament nevű vallási közösséghez csatlakozott, így költözött az egész család Svájcba. „Gyakorlatilag minden tilos volt, és az úgynevezett természetellenes vágyaink miatt állandóan bűntudatot keltettek bennünk” – mesélte élményeit a hatszoros Oscar-jelölt színésznő.  A kultuszt Frank Buchman alapította, és Glenn Close a poklok poklát élte át 22 éves korági, míg el nem hagyta a közösséget.

Az Isten Gyermekei elnevezésű szekta mexikói és venezuelai kommunáiban nevelkedett néhány évig River és Joaquin Phoenix. A szülők szerencsére hamar kiábrándultak a szervezetből, amely a vádak szerint támogatta a gyerekek molesztálását, ugyanis túlzottan szexuális környezetet teremtett, és a férjeket is arra bíztatta, hogy osszák meg a feleségüket másokkal. Ennek a szektának volt tagja apja révén Rose McGowan színésznő is.

Az Arquette család is szekta tag volt. A kissé utópisztikus alapon szerveződött Subud közösségben a puritánság volt a lényeg, nem volt áram, sem vezetékes víz. A drogfüggő szülők végül kiváltak a szektából, és máshol telepedtek le az öt gyerekkel, ám ettől az életük nem lett könnyebb. Rosanne Arquette karját például egy késsel vágta fel az anyja, de egyéb fizikai bántalmazásokból sem volt hiány.

A fényevők tagja volt Michelle Pfeiffer, aki felnőttként lépett a szektába és végül a férje mentette ki abból a közegből, ahol azt hiszik, hogy az emberek képesek elérni a növények állapotát, és kizárólag fotoszintézissel táplálkozni. A tagok állandó jelleggel fizetnek a vezetőnek ott létükért.

Szerző: bb

Forrás:

http://www.life.hu/

https://velvet.hu/

 

 

Related posts

Hozzászólás