Végtagsérüléseket kezel a budapesti szuperklinika

resize-035

Ez év május elsején indította el egyedülálló, nonstop működő baleseti járóbeteg rendelését és ügyeletét az Ars Medica Lézerklinika. Itt az év bármely napján 0-tól 24 óráig tudják ellátni a háztartási és sportbalesetek során keletkezett végtagsérüléseket. A baleseti sebészetről Dr. Dömötör Gábor sebész szakorvossal, a klinika vezetőjével beszélgettünk.

Doktor úr, mitől különleges a klinikán megnyílt baleseti sebészet?

Budapesten, de az országban is egyedülálló, hogy az idén májusban megnyílt baleseti sebészetünk 0-tól 24 óráig a hét minden napján működik. Itt teljes körűen vagyunk képesek a legkülönbözőbb végtagsérüléseket orvosolni.

Mit jelent az, hogy teljes körűen?

Azt jelenti, hogy a végtagsérüléseknél az elsősegélytől kezdődően egészen a komplex műtéti beavatkozásig kezeljük a sebeket, töréseket, ficamokat, rándulásokat, húzódásokat, az égési sérüléseket, az izom-, ín- és szalagsérüléseket. A belváros szívében található klinikán két műtő áll rendelkezésre, így bármikor, várakozás nélkül tudunk gyógyítani. Nagyon fontos, hogy csak előzetes, telefonon történő bejelentkezésre tudjuk a betegeket ellátni.

Mi ennek a jelentősége?

Az orvos a telefonbeszélgetés során 100 százalékos biztonsággal fogja kiszűrni, hogy a sérülés, a panasz olyan-e, amelyet klinikánkon el tudunk látni vagy nem. Ez a baleseti sebészet a legkorszerűbb digitális diagnosztikai eszközökkel és műtéti technikák segítségével nyújt sürgősségi ellátást, valamint ambuláns és egynapos műtéti megoldásokat, de kizárólagosan csak a végtagsérülések, vagy egyéb degeneratív krónikus panaszok esetén.

resize-001-1
Fotó: www.arsmedica.hu

A koponya, a has és a mellkas sérülése esetén nem tudunk segítséget nyújtani. A telefonos bejelentkezés alatti beszélgetés és előszűrés előnyös a betegnek, mert nem jön hozzánk hiába, de előnyös a többi várakozónak is, hiszen olyan eset nem veszi el az orvosok és a szakszemélyzet idejét, amelyet nem tudunk megfelelően ellátni. Ha a telefonos bejelentkezés során kiderül, hogy a beteget fogadni tudjuk és kezelni a panaszát, akkor gondoskodunk a szállításáról a klinikára, illetve az ellátás után vissza, az otthonába.

Megérkezés után nálunk minimális a várakozási idő, azonnal elkezdjük a gyógyítást. Minden beavatkozást természetesen orvosi és alapos diagnosztikai vizsgálat előz meg. Ha szükséges, a betegeket egynapos sebészeti műtétre jegyezzük elő, illetve a műtét után a kontrollvizsgálatokat (ideértve a gipszcserét, varratszedést, kötéscserét is) is mi végezzük el. A sebészet hotelszolgáltatásai is kielégítenek bármilyen magas igényt: pácienseink érdekében egy- és kétágyas, klimatizált kórtermeinket nővérhívóval, telefonnal, tévével és ingyenes internet hozzáféréssel láttuk el. 

Bár a baleseti sebészet új, a klinika a betegek gyors, szakszerű ellátásában húszéves tapasztalattal rendelkezik.

Így van. Az Ars Medica Lézerklinika több mint húsz éve – 1992. június 14-én – kezdte meg működését. Kezdetben kisebb ambuláns műtéteket végeztünk, elsősorban szemölcsök és anyajegyek eltávolítását, majd évről évre egyéb szakterületekkel bővítettük a tevékenységi kört. Hamar felismertük a betegeknek azt az igényét, hogy a műtét után lehetőleg minél kevesebb időt szeretnének kórházi körülmények között eltölteni, ezért 1994-ben műtőkkel, komfortos kórtermekkel és egyéb kiszolgáló egységekkel felszerelt korszerű egynapos sebészeti központot hoztunk létre, amiben Magyarországon elsőként elkezdtük az egynapos sebészetet.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) kötött finanszírozási szerződésünk értelmében az érvényes TAJ kártyával rendelkező betegeink számára az egynapos sebészeti műtétek költségeit a TB téríti. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy betegeink a magas színvonalú magánklinikai körülményeket még elérhető áron vehetik igénybe. A műtétek és a klinika által nyújtott szolgáltatások egyébként egészségpénztárra is elszámolhatók. 

Végezetül még egy kérdés: mit jelent az a minősítés, amelyet a váróban láttam?

Az oklevél a minőségirányítási rendszerünket ismeri el. Ez az Európai Uniós követelményeknek megfelelő tanúsítvány azt garantálja, hogy a pácienseinket ugyanolyan vizsgálati és műtéti protokoll alapján látjuk el, mint bárhol az EU területén; azaz betegeink ugyanazon rendszer szerint kialakított ellátásban részesülnek klinikánkon, mint részesülnének Párizsban, Berlinben vagy éppen Londonban.

A nemzetközi előírásokkal ötvözve saját 24 éves működésünk alatt felhalmozott tapasztalatunkat sikerült olyan működő rendszert létrehozni, ami évente több száz beteg gyors és zavartalan gyógyulását segíti elő. Az Ars Medica – a latinból fordítva – a „Gyógyítás művészete”. E filozófiának a jegyében igyekszünk betegeinknek gyors, biztonságos és hatékony orvosi ellátást biztosítani elérhető áron.

(x)

Related posts

Hozzászólás