Leleplezték Oszter Sándort vádlott-társai!

oszter sándor 2

A Budapest Környéki Törvényszéken jelenleg is zajlik Oszter Sándor pere, ahol befolyással üzérkedéssel vádolják. A legutóbbi tárgyaláson a titkos lehallgatások során felvett telefonbeszélgetéseket olvasta fel a bíró. Oszter vádlott-társai Nagy Pisztoly névvel illették a színészt, s bár az nem derült ki, hogy miért ezt a fedőnevet kapta, annyi bizonyos, hogy Rózsa Sándor legendás megformálójának nagyon tetszett az elnevezés.

Nem tudom, honnan jött ez a név, de nagyon tetszik. Fiatalkoromban nagy sikerem volt a hölgyeknél, lehet, hogy ezzel van összefüggésben a név, bár nem tudom, hogy a többiek miért tudnak erről. Aztán lehet, hogy azért hívtak így, mert van egy fegyverem. Engedélyem is van ám rá! Vettem egy gázpisztolyt, önvédelemből. Régebben is sok fenyegető levelet kaptam, most is jött egy pár, de el sem merem mondani, hogy miket írnak benne – mesélte Blikknek a színész, aki miatt a bíróság hamarabb befejezte a tárgyalást, ugyanis Oszternek Győrbe kellett rohannia nagybeteg édesanyjához, akit kórházban ápolnak.

Oszter Sándor ügye már tavaly óta tart, több év börtönt kért rá az ügyészség. A hatóságok szerint a színész és társai egy szökésben lévő bűnözőnek azt ígérték, hogy pénzért megmozgatják kapcsolataikat, és elsimítják a bírósági ügyét. Oszter a bíróságon többször is elmondta: őt csak belekeverték az ügybe.

Oszter Sándor 1970-ben Bacsó Péter Kitörés című filmjében szerepelt először a mozivásznon. A Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1971-ben végezte el. A Rózsa Sándor című filmben nyújtott alakítása tette országosan ismertté. Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, vállalkozó, a Parádsasvári Üveggyár egykori tulajdonosa. 1971-ben a Vígszínházba szerződött, 1976–1978 között szabadfoglalkozású volt. 1978–1989 között a Nemzeti Színházban játszott, majd 1992-től 2008-ig újra. Azóta pedig a Békéscsabai Jókai Színház színésze.

Szerző: Sarnyai Tibor

Related posts

Hozzászólás