A svédek élete vagány: munkaidő közben is szexelhetnek…

svéd szex 3

Bár Svédország népessége dinamikusan növekszik, mégis aggódnak a honatyák a népességgyarapodás miatt. Így születhetett az az ötlet (persze az is lehet, hogy a svéd tanács tagjának lenni nem túl megterhelő feladat, így marad idő az elképesztő javaslatok kigondolására is), hogy egyórás szerelmi szünetet kellene adni a dolgozóknak munkaidő alatt.

Svédország népessége gyakorlatilag a korábban véltnél is gyorsabban nő, 2017 januárjában már elérte a tízmilliós lélekszámot. Ezt persze nyilván az országba érkező nagyszámú bevándorlóknak is köszönhetik.

Mégis Svédország északi részén található, Övertorneå nevű településen komoly kérdést vetett fel a népességpolitika. Per-Erik Muskos, a város tanácsnoka azzal az ötlettel állt elő, hogy szexszünetet kellene adni a munkaidő alatt a dolgozóknak. Az eddigi is járó ebédszünet mellett így szexszünetet is tarthatnak a munkavállalók, ha pártfogókra talál az elképzelés. A városatya ötlete szerint ez a szünet is ugyanúgy egyórás lenne, mint az evésre szánt idő. Persze azt a 42 éves képviselő is tudja, hogy nincs semmi garancia arra, hogy az emberek ezen időszakot valóban szex-szel töltik-e majd. Mind ahogy arra sem, hogy ezt a párjukkal fogják megtenni, netán mással.  

Ez nemcsak a munkamorálnak, de a svéd népességgyarapodásnak is jót tenne – állította a politikus, aki szeirnt a párokban egyszerűen nincs idejük egymásra. Muskos szerint ösztönözni kell a szülést, a szex pedig pozitívan hat a munkavállalók teljesítményére, mellesleg pedig növelheti a gyermekszületések számát. Az önkormányzat így két legyet üthet egy csapásra.

Svédország már most is ad egy órát a munkaidőből, amit fitneszhez, wellnesshez használhatnak fel a dolgozók. Valamint létezik egy hagyományosan járó, „fika” elnevezésű munkaszünet is a hétköznapokban. A Fika fontos része a svéd kultúrának: délelőtt és délután mindenki megpihen egy kicsit, kávézik és társalog Svédországban.

Szerző: bb

Forrás:

http://www.nlcafe.hu/

http://velvet.hu/

 

 

Related posts

Hozzászólás