Nem vagy egy hős alkat? Így mégis az lehetsz!

város hőse 1

Lassan két éve működik a Város hőse, az Egy nap a városban blog „titkos” funkciója. Egy olyan kezdeményezés, amelynek célja a gyermekéhezés felszámolása úgy, hogy közben ez az adakozóknak szinte egy fillérjükbe sem kerül.

 

 

Hazánkban a nélkülöző gyerekek csupán napközben kapnak élelmiszert az óvodákban, iskolákban, de az intézményekből kilépve este, hétvégén vagy a tanítási szünetekben már nem mindenkinek jár. Havi 7500 forint hiányzik húszezer magyar gyermek étkeztetéséből. A blogot üzemeltetők felvették tehát a kapcsolatot a Gyermekétkeztetési Alapítvánnyal és létrehozták ezt a projektet, amellyel lehet segíteni és ugyanakkor akár vissza is lehet nyerni az adományozott pénzt.

Választhatóan havi 3750.- 5000.- vagy 7500.- forintot kell fizetni a GYEA számlájára, attól függően, hogy kinek mennyit bír el a büdzséje. Az összeg kizárólag a gyermekeknek megy, és csakis élelem formájában. Nincs adminisztrációs költség. A blog ebből egy fillért sem tart meg, még csak „át sem megy rajtuk a pénz”.

A regisztrációkor meg kell adni egy e-mail címet, amit aztán az okostelefonos alkalmazásba beírva az almenüben egy kedvezménykártya jelenik meg. Ezzel Budapest legjobb helyein lehet igen komoly kedvezményekkel fogyasztani. Aki hetente eljár ebédelni-vacsorázni, visszanyeri havi párezer forintos ráfordítását, sőt akár annak többszörösét is.

A kezdeményezés weboldalán látható, hogy a hazánkban nélkülözni kényszerülő gyerekek hány százaléka jut élelmiszerhez az adományoknak köszönhetően. Nyomon követhető az is, hogy az adakozók között mennyi magánszemély és mennyi vállalat van. (A cégeknek 2015 év végétól van lehetőségük arra, hogy itt is „hőssé” váljanak.) Ugyan a cafeteria rendszerbe való beillesztésről még nincs egyezség, így is vannak különböző társaságok, akik rendkívüli kreativitással oldják meg a csatlakozást.

Csekkoljátok: az oldalon tételesen felsorolva megtalálhatóak a kedvezmény beváltásának helyszínei!

Szerző: bb

Forrás:

http://varosban.blog.hu/2015/09/17/a_varos_hose

http://varoshose.hu/

 

Related posts

Hozzászólás