Sziget 2016: hosszabb beléptetés, biztonságosabb fesztivál

Sziget fesztivál

Visszafojtott lélegzet. Igazi spórolás. Fullos ruhatárcsre. Ez jellemzi a legtöbb szigetlakót tavasztól, egészen augusztusig. Aki már valaha részese volt a budapesti varázslatnak, az megmagyarázhatatlan izgalmat érez a Sziget Fesztivál kapuinak megnyitása előtti utolsó napokban. 

Idén, augusztus 10-17. között fenomenális “össztáncban” lesz része a világ ifjúságának. Pazar helyszín, páratlan vendéglátás, igazi modern hippi multi-kulturális környezet. Hálásak lehetünk a szervezők emberfeletti munkájáért, lelkesedéséért. 1993-ban, pontosan 23 évvel ezelőtt, amikor megnyitotta kapuit az akkor még Diáksziget néven futó első hazai nagy volumenű szabadtéri rendezvény, senki nem gondolta volna, hogy egy legenda indul útjának. Olyan, ami sorra nyeri majd a díjakat és töretlen népszerűségének köszönhetően most olyan világsztárok koptatják majd nagyszínpadának deszkáját, mint Rihanna.

Az augusztusi miniállam nem ismer határokat. Egyedül abból látszik, hogy túl van a második x-en, hogy a modernitás őt sem kerüli el. Míg kezdetben egyszerű papír karszalaggal bíbelődtünk, idén már QR kóddal ellátott mega beléptetőrendszerrel nézünk szembe. Emberek, személyigazolványokat elő! Ha nincs szkennelés, nincs belépés sem! Nem elég tehát már a kis voucherünket lebegtetni, személyi okiratot is prezentálni kell az első belépéskor. Jóllehet kicsit megakaszthatja mindez a beléptetési folyamatot, mégis arra kérnek mindenkit a szervezők, hogy legyenek türelemmel, járják végig a szükséges biztonsági etapokat, mert így tudnak csak hatékonyabban fellépni az illetéktelen vagy fenyegetést jelentő személyek ellen.

Idén a környezetvédelem is nagyobb hangsúlyt kap. A szemétszedés és az újrahasznosítás mellett végre elfelejthetjük a műanyag zacskókat és minden olyan fesztivál eszköz, amit a szigetlakók már nem akarnak “hasznosítani”, kidobás helyett a menekülteknek lesz felajánlva.

Hamarosan start. Addig hallgasságok Odettet!

Szerző: Kovács Eni

Related posts

Hozzászólás