Puremobile: a minőségi kínai okostelefonok otthona

Oneplus X white

A legtöbb fogyasztói termék esetében a kínai jelző sokak számára azt jelenti, hogy a dolog olcsó és gagyi. A mobiltelefonok piacán azonban ez az állítás nem állja meg a helyét. A piacvezető márkák legtöbbje ugyanis Kínában szereli össze készülékeit.

A világ legnagyobb országában tehát minden rendelkezésre áll, hogy minőségi és olcsó mobiltelefont dobjanak a piacra. A Puremobile webáruházában ezeket a kínai márkás telefonokat könnyen, biztonságosan, magyar szervízhálózattal és egyéves garanciával érhetjük el. A vállalkozás egyik fontos célja, hogy megismertesse és megszerettesse Magyarországon ezeket a kedvező árazású készülékeket.

Az okostelefonok többségénél maga a brand kerül a legtöbbe – mondja Schneider Roland, a Puremobile Kft. ügyvezetője. A fogyasztók megfizetik a tévékampányok, szponzorációk, üzlethálózatok árát is, amikor készüléket választanak. A mi vevőink azonban csak a telefonokért fizetnek. A Puremobile kínálatában már 40 ezer forintért elérhető mobiltelefon – ez pedig idejétmúlttá teszi azt a kifogást, hogy azért nem néztem meg a leveleimet, mert éppen nem voltam emailközelben.

A Puremobile webshopján böngészve kiderül, 8 magos Snapdragon processzorral és 3 gigabyte RAM-mal felszerelt, korszerű telefonokat lehet 70-80 ezer forint közötti áron megvásárolni. Akár olyan, eddig csak a prémium kategóriában elérhető szolgáltatásokkal, mint az ujjlenyomat-olvasó vagy a full HD kijelző. A legdrágább készülék ára a webshopon 180 ezer forint, viszont ezért 128 gigabájt memóriát adnak, amely megegyezik a legkisebb Macbook Air modell háttértárával.

A webshop készülékeinek operációs rendszere az Android. A gyártók az 5-ös vagy az ennél frissebb verziójú rendszert teszik a telefonokra, és inkább erény, mint hátrány, hogy minimális az eltávolíthatatlan, előre telepített alkalmazások száma. Így a használók kedvük szerint szabhatják testre a letisztult androidos felületet.

puremobileA magyar webshop egyik legfőbb előnye, hogy ezekért az olcsó, de minőségi telefonokért nem kell Kínába menni. Pontosabban nem kell angol vagy esetleg jóval egzotikusabb nyelvű honlapokon böngészni, a készülékek kiválasztása, megismerése és a vásárlás folyamata végig anyanyelvünkön és biztonságos kapcsolaton történik. A kft. a magyar törvények szerint működik, így itt nincsenek rejtett költségek, viszont van magyar nyelvű, könnyen elérhető műszaki és szervíztámogatás.

A Puremobile webshop az általa forgalmazott készülékeket kivétel nélkül egyéves garanciával, valamint felárral elérhető készülékbiztosítással árusítja. A saját szervízháttérnek köszönhetően a javítás is Magyarországon történik. Erre egyébként az elmúlt évben, amióta a webshop működik, csak minimális szükség volt. A márkás kínai telefonok ugyanis minőségiek. Erre gondosan odafigyelnek a webshop munkatársai, a kínálatba rossz telefon nem kerülhet bele.

Az árukészlet tavaly nyár óta a vevők igényeinek megfelelően többször is módosult, jelenleg 10-12 kínai márka (Xiaomi, Doogee, Huawei, Oneplus stb.) pörög jól a hazai piacon. Egyelőre megnézni, kézbe venni még nem lehet a vásárlás előtt a telefonokat, hiszen a bemutatóterem fenntartása már a brand árazás területére vezetne, de Puremobile nem zárkózik el a gondolattól, hogy esetleg a jövőben a kínai márkák hazai népszerűsítésére megnyit egyet. Hiszen azt érzik, egyre többen hajlandóak lecserélni régi készülékeiket olyan minőségi, jól felszerelt telefonra, amely korszerűsége ellenére lehet, hogy olcsóbb, mint a két, hároméves brandelt modellek.

Az ország első, kínai, de csak minőségi androidos okostelefonokkal foglalkozó webáruházát a http://www.puremobile.hu címen érheted el.

 

Szerző: Sarnyai Tibor

Related posts

Hozzászólás